Ka uuenenud valitsuse liikmetest usaldavad Eesti inimesed enim Pevkurit

28.08.2024

Värskest poliitikute usaldamise uuringust selgub, et Eesti elanikud usaldavad ka Kristen Michali juhitud valitsuse puhul enim kaitseminister Hanno Pevkurit. Talle järgnevad rahandusminister Jürgen Ligi ning haridus- ja teadusminister Kristina Kallas.

”Juuli lõpus osaliselt uuenenud valitsuse ministrite üldine usaldusväärsus on jäänud enam-vähem samaks võrreldes suve alguse seisuga,” kommenteeris Kantar Emori uuringujuht Aivar Voog. ”Uutest ministritest usaldatakse kõige enam Jürgen Ligit. Kogu elanikkonna hulgas vaadatuna usalduse edetabeli viimaste hulka kuuluv taristuminister Vladimir Svet on aga kõige usaldusväärsem minister muust rahvusest inimeste hulgas,” lisas ta.

Valitsuspoliitikute usaldusväärsuse pingereas esikohal olevat Pevkurit usaldab 30 protsenti Eesti elanikest, sealt edasi Kristina Kallast ja Jürgen Ligit usaldab 25 protsenti elanikest. Neile järgnevad peaminister Kristen Michal (22 protsenti), kultuuriminister Heidy Purga (20 protsenti), terviseminister Riina Sikkut (18 protsenti), siseminister Lauri Läänemets (17 protsenti), kliimaminister Yoko Alender (15 protsenti) ja välisminister Margus Tsahkna (13 protsenti). Kõige väiksem on inimeste usaldus justiits- ja digiminister Liisa-Ly Pakosta (11 protsenti), sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo ja taristuminister Vladimir Sveti (mõlemad 10 protsenti) suhtes. Usaldusväärsuse protsenti ei ole näidatud ministrite kohta, kelle tuntus on alla 50%. Nii ei osanud üle poole Eesti elanikest veel hinnata usaldust regionaal- ja põllumajandusminister Piret Hartmani ning majandus- ja tööstusminister Erkki Keldo suhtes.

Andmed põhinevad Kantar Emori läbi viidud üle-eestilise esindusliku valimiga uuringul, mis viidi läbi veebi teel 15.08-21.08.2024. Küsitleti 1138 Eesti elanikku vanuses 16+.

Vastajatele anti ette poliitikute nimekiri ja neil paluti hinnata, keda nad sealt usaldavad. Tegemist on Kantar Emori algatusel tehtava korduvuuringuga.

Aivar Voog

Aivar Voog

Ärisuuna juht

+372 626 8538